Van wie is de publieke ruimte en wie mag zich die toe-eigenen?

Beste Paul ter Heyne,

Pagina na pagina heb ik uw Genoeg van reclame met instemming gelezen. Het raakt aan mijn boek getiteld Zwerflawaai en ander (ongewenst) geluid. Rust, reuring, overlast.

Uw en mijn vraag zijn onder meer: van wie is de publieke ruimte en wie mag zich die toe-eigenen.

in een ander boek van mij, Macht van de megaonderneming, hebben mijn co-auteurs en ik het ook over het sterk terugdringen van de overmaat aan reclame. Als gebeurt wat u en wij willen, dan ontstaat er een massale werkloosheid onder al die professionele marketeers die zinloos, tragisch en vervuilend werk doen; u noemt het aantal van 90.000.

Ik woon in Amsterdam vlakbij Spui en Kalverstraat. Als ik daar met mijn fiets op het Spui de Kalverstraat probeer over te komen denk ik telkens: daar lopen mensen allemaal zinloze dingen te kopen die ze subiet niet gebruiken, weggooien en zo onze economie draaiende houden. Hoe gruwelijk kan onze economie ingericht zijn.

Dank voor uw boek en hartelijke groet,

Prof.dr. Joost Smiers
Amsterdam

 

www.joostsmiers-dissenting.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *